Marknadens första hästtäcke i ekobomull

Som vi har väntar på hållbara produkter till hästen. Äntligen är marknadens första hästtäcke av ekobomull här. Det är ett fleecetäcke av ekologisk bomull till hästen! Ekologisk bomull innebär att bomullen odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgjorda gödningsmedel. Kemiska bekämpningsmedel skadar inte bara skadeinsekter, utan alla djur och växter. Det är också skadligt för de som arbetar med det. De underbart vackra täckena produceras av Equirex. Vi har tidigare intervjuat grundaren Marjolein om hennes arbete för att skapa hållbart ridmode.

En annan bra sak är att täcket inte blir elektriskt på Ior, som traditionella fleecetäcken. Det är eftersom det är gjort av bomull och inte av mikroplast. Det är borstat för att få samma känsla som fleece.

ha%cc%8allbarha%cc%88st-ior-amazona-sueca ior-ha%cc%8allbar-ha%cc%88st-equirex

Ior har också på sig en grimma med grimskaft av vegetabiliskt garvat läder. Vegetabilisk garvning den mest skonsamma metoden för miljön och betyder att skinnet är garvat utan skadliga kemikalier. De kommer från Amazona Sueca som är specialist på läder.

Även om konsumtion och hållbarhet ofta betraktas som varandras motsatser där konsumtion anses vara ytligt och hållbarhet komplicerat, är vi på HållbarHäst glada över att hitta hållbara produkter till häst och ryttare. Det går framåt, även om det går allt för långsamt.

Tyvärr är lindorna i vanligt fleece. Tills vi får bättre alternativ får vi handla second hand, låna och byta av varandra.

Lämna ett svar