Hästen som planetskötare

HållbarHästs arbete började med att vi skrev en rapport ”Hästen som planetskötare” som lanserades under februari 2016. Nu har vi uppdaterat rapporten i december 2020. Rapporten har tagits fram med stöd av Axfoundation, Det naturliga steget, GotEvent, Lövsta Stuteri, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Svenska Ridsportförbundet och Zeromission.  Den ger en överblick och sammanställning av den kunskap som finns när det gäller hållbarhetsfrågor kopplade till våra hästar, både risker och möjligheter, med fokus på lösningar.

Sakområden som vi beskriver är: hästens roll i samhället och för oss människor, biologisk mångfald och bete, hästens välmående, foder, gödsel, energi, vatten, transporter, hästens och ryttarens utrustning, avfall och återvinning, tävlingar. Rapporten finns digitalt att läsa och ladda ner här. Läs rapporten Hästen och hållbar utveckling här

Rapporten finns även i tryckt format med en snygg affisch att sätta upp i stallet. Den kan beställas från Lövsta Stuteri, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Svenska Ridsportförbundet eller hos oss här på HållbarHäst.