Malmö Civila Ryttareförening – vinnare av Lövsta Future Challenge hållbarhetspris 2019

I år har vi fått in många fantastiska nomineringar till Lövsta Futures Challenge Hållbarhetspris. Det har varit svårt att välja men vi är så nöjda med att vi utsett Malmö Civila Ryttareförening till vinnare, ett fantastiskt exempel på social hållbarhet. Med social hållbarhet menar vi, förenklat att säkerställa att vi har samhällen som ska kunna hålla över tid, utvecklas och tåla påfrestningar. När samhällen fungerar så kan vi enklare tillgodose våra behov. Socialt hållbara samhällen kännetecknas av att vi känner tillit till varandra och att vi har en stor mångfald av kompetenser, ålder och erfarenheter. Eftersom vi ofta inte inte vet vilka utmaningar vi kommer att ställas inför så behöver vi ha en bredd.  Det uppnår vi genom att alla känner sig inkluderade i samhället.

MCRs anläggning ligger precis intill stora bostadsområden inne i Malmö vilket gjorde att det kändes helt naturligt för ridskolechefen Kris Kringstad att hitta sätt att öppna stallet för fler. Som på många ridskolor så hjälper de äldre mer vana de som är nya i stallet och på MCR möts unga från olika kulturer och bakgrund. Stallet blir en plats där man lär sig våga mer och där man hittar vänner oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund. Det är inte bara barnen och ungdomarna som uppskattar klubbens verksamhet, stallet blir också en plats där vuxna och föräldrar kan träffas.

På Lövsta Future Challengse hemsida kan ni läsa en längre artikel om MCR.

Juryns motivering lyder: I nästan 20 år så har Malmö Civila Ryttareförening på olika sätt arbetat för att stallet ska vara en öppen och inkluderande plats för alla. Genom samarbete med kommunen, engagerad ledning och fantastiska klubbmedlemmar finns idag en kostnadsfri öppen verksamhet fyra dagar i veckan för alla som längtar efter att komma nära hästen, utmana sig själva och lära sig mer. Deras öppna och välkomnande verksamhet är inte bara viktigt för de unga som söker sig dit utan är lika värdefullt för befintliga medlemmar och föräldrar och ger nya relationer och perspektiv.

Lämna ett svar