Vi längtar efter mer hållbart ridmode

Internationellt sett så håller allt fler företag som producerar och säljer kläder och skor på att ställa om till en mer hållbar produktion och mer hållbara material. Förra året handlades det för 150 miljoner kronor på Göteborgs Horse Show, ett event som pågår i knappt fyra dagar. Det här innebär förstås att utrustning till häst och ryttare får en allt större påverkan på planeten. Den största hållbarhetspåverkan finns där utrustningen produceras även om butikerna, transporter och hur vi sköter om våra produkter också påverkar. Genom att efterfråga mer hållbara produkter och tjänster kan vi hjälpa till i omställningen till en ridsportutrustning med positiv påverkan.

hallbart-ridmode

Holländska Equirex var det första företag vi hittade för ett par år sedan som erbjuder ett mer hållbar ridmode. Nu ser vi att även Mountain Horse verkar satsa och vi hoppas att vi får se lite lite produkter i ridsportbutikerna. Vi vill också tipsa om att kolla in våra svenska duktiga outdoor märken som erbjuder coola funktionsplagg. Till exempel Tierras Proceed Hood Jacket av återvunnen polyester och med ett foder som är fri från skadliga fluorkarboner. Kan ju också vara roligt att att ha en jacka som inte alla andra har i stallet.

Vi skulle gärna vilja se mer affärer där man kan hitta begagnade ridkläder. Själv ska jag kolla in Back2use och Secondsaddle. Prova att googla så kanske det dyker upp en secondhand butik nära dig.

Har ni fler tips på hållbara ridkläder, så hör gärna av er.

 

 

Lämna ett svar