Hållbar, helt fossilfri jacka i stallet

Det är svårt att få information om hur ridjackor är producerade. Det finns sällan alternativ som är miljömärkta heller. Vi vet att textilindustrin har en stor negativ påverkan på miljö och människor.

Så hur ska vi göra för att hitta bättre alternativ? Våra svenska friluftsmärken lyfts ofta upp som bra exempel inom textilbranschen. Ett bra utgångspunkt är att köpa bättre produkter som har bra kvalitet. Ridning tillhör ju också friluftslivet.

Vi har provat den den första helt biobaserade jackan som gjorts, Deterra. Den är gjord av ricinbönor, ull, majs, Tencel och corozonötter – ingen olja eller plast. 100% biobaserade material. Helt fossilfri.

– Det är kul att jackan väckt så stor nyfikenhet och uppmärksamhet. Vi på Tierra tänker mycket på hur klimatsmarta vi är och kan bli, och i vårt jobb har vi möjlighet att skapa produkter som hjälper människor att minska sin oljeanvändning, säger Erik Isaksson, ansvarig för produktutveckling på Tierra.

img_1552

En supercool, varm och snygg jacka och fossilfri! Vi på Hållbar Häst vill se fler såna här coola produkter i våra stall. Produkter som hjälper oss att leva mer hållbart och minska våra utsläpp.

 

 

 

Lämna ett svar