Blommor och bin – vi börjar på stallplanen

Variationen av djur och växter kallas biologisk mångfald. Tillsammans skapar de olika ekosystem som ger oss tjänster som till exempel rent vatten och pollinering. Visste du att minst var tredje tugga du äter är tack vare pollinerande insekter?

Tältstallet, Stockholms Ryttarstadium

Det finns mycket vi kan göra för att olika insekter ska trivas, trivs insekter så finns växter och finns insekter så trivs fåglar som äter insekter och trivs fåglar så…ja ni förstår. Vi kan underlätta för så många olika djur och växter att ha en miljö att leva i. I grunden handlar det om samma sak som för oss själva, någonstans att bo och någonting att äta.

Tältstallet i Stockholm har gått med i nätverket
Bin i stan , läs om mer om hur de gjorde här. Där handlar det om att göra närområdet runt stallet till så bra livsmiljöer som möjligt.

7 steg att ta:
– Plantera pollinerarvänliga växter – Lämna områden som får växa vilt – Klipp inte gräset så ofta – Ingen giftanvändning – Sätt upp insektshotell, hyr bikupa – Låt död ved ligga kvar – Ha bar mark för jordboende insekter

Mycket handlar om att låta bli att städa för mycket, bra eller hur? Sen är det bra att försöka se till att det finns blommande växter hela sommaren, salvia, lavendel mm sköter sig mycket självt. Här finns lite flera tips om att anlägga en rabatt för nybörjare och här om hur du kan skapa en insektsträdgård.

Kommentera